Ulubione wydarzenia

Miejsce 19:00 20:00 21:00 22:00 23:00 00:00 01:00 02:00 03:00

Nie masz jeszcze żadnych wydarzeń dodanych do ulubionych

Szanowni Państwo,

bezpieczeństwo uczestników naszych wydarzeń zawsze stawiamy jako priorytet i tym razem nie będzie inaczej. Sytuacja związana epidemią SARS-CoV-2 jest dynamiczna, bardzo uważnie obserwujemy jej przebieg i staramy się przygotować na wszelkie scenariusze.

W związku ze słowami, które dziś podczas konferencji prasowej padły z ust premiera Mateusza Morawieckiego o odwołaniu imprez masowych, informujemy, że od pierwszego z festiwali organizowanych przez Warsztaty Kultury w Lublinie dzielą nas w tej chwili trzy miesiące. Ze względu na odległy termin naszych festiwali mamy nadzieję, że do czasu ich rozpoczęcia sytuacja w Polsce i na świecie ulegnie stabilizacji. Dlatego też, nie przerywamy prac nad przygotowaniem Nocy Kultury, Wschodu Kultury – Innych Brzmień, Carnavalu Sztukmistrzów i Jarmarku Jagiellońskiego, tworząc jednak alternatywny plan na wypadek konieczności ich odwołania.

W tym trudnym momencie, dotykającym wszystkich możliwych aspektów życia społecznego na świecie, ważna jest odpowiedzialność nas wszystkich za siebie nawzajem.

Zespół Warsztatów Kultury w Lublinie